Skoči na glavno vsebino

1Pri starših se pojavlja vprašanje: »Zakaj otroka vključiti v vrtec?«

Vsekakor ste starši tisti, ki ste otroku najpomembnejši in kot takšni imate največjo, najpomembnejšo vlogo in vpliv na njegov nadaljnji razvoj, vrtec pa vam je pri tem v podporo in pomoč. Pomembno je medsebojno sodelovanje, staršev in vrtca, saj imamo skupni cilj: delovati v dobro otroka.

Pri otroku je to razvojno obdobje, ki poteka najhitreje in je kot takšno tudi najbolj primerno, da otrok pridobi določeno spretnost. Strokovna podlaga za delovanje našega vrtca je nacionalni dokument Kurikulum za vrtce, izhodišče vsega pa je otrok. Otrok v različnih (ne)načrtovanih dejavnostih s svojo aktivno vlogo razvija svoje sposobnosti, vrtec pa na ta način ustvarja ugodne pogoje za razvijanje otrokovih potencialov in pospešuje njegov vsesplošni razvoj. Otrok vključen v vrtec se prvič sreča z večjo socialno skupino in se tako razvija tudi na socialnem-čustvenem področju, saj se uči različnih socialnih spretnosti.

V delovanje našega vrtca vključujemo novejša teoretska spoznanja in jih vpletamo v vsakodnevno vrtčevsko prakso. Poglabljamo predvsem področje senzomotorike, poudarek je na izkustvenemu učenju, samo učenje poteka skozi igro, otrokom pa je to prijetno in nikakor v breme.

V našemu vrtcu se zavedamo, da je za kakovostno predšolsko vzgojo poleg ustrezno usposobljenega kadra, ki ga že imamo, potrebno zagotavljati tudi ustrezne materialne pogoje. V šolskem letu 2017/18 bo tako nove prostore dobil vrtec v enoti Loče in v enoti Prevrat.

Že drugo leto zapored bomo v enoti Prevrat organizirali popoldansko skupino.

Vabimo vas na javni vpis novincev za šolsko leto 2017/2018, ki bo potekal od 13. 02. 2017 do 03. 2017.

Prav tako vas vabimo na Dan odprtih vrat, ki bo v soboto 04. 03. 2017, od 09.00 do 11.00, v vseh enotah in dislociranih oddelkih v KS. Skupaj z otrokom boste spoznali in imeli možnost aktivnega vključevanja v pester izbor vsebin in dejavnosti.

 

Več informacij lahko preberete na naši novi spletni strani: http://vrtec-konjice.si/

 

Zapisala: Damjana Jazbinšek, svetovalna delavka

Dostopnost